Kosten en vergoedingen

De mantelzorgmakelaar werkt efficiënt en kan veel doen in een paar uur. De werkzaamheden van een mantelzorgmakelaar worden meer en meer erkend en gewaardeerd. Hierdoor zijn er steeds meer mogelijkheden om mijn dienstverlening (gedeeltelijk) vergoed te krijgen.

Vanuit het aanvullende pakket van degene die mantelzorg geeft of van degene die mantelzorg krijgt. Vanuit de aanvullende verzekering bieden steeds meer zorgverzekeraars een vergoeding voor het inhuren van een mantelzorgmakelaar. Hier vind je de lijst met vergoedingen voor de mantelzorgmakelaar per zorgverzekeraar.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars

Als de ondersteuning is gericht op een goede afstemming tussen werk en privé en de werkende mantelzorger hierdoor beter in balans is, is de kans om langdurig uit te vallen klein, daar heeft een werkgever ook baat bij.

Vanuit de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo).

Uit het vrij besteedbare bedrag van het Persoonsgebonden Budget (PGB vanuit de Wet Langdurige Zorg) de hoogte van dit bedrag staat op de toekenningsbeschikking.

Als er geen aanspraak is op bovenstaande vergoedingen, dan bepalen we in overleg welke werkzaamheden ik voor je ga verrichten en maak ik een vrijblijvende offerte vooraf. Ik sta in het kwaliteitsregister van de beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM) en hanteer het adviestarief van 85,- per uur inclusief BTW.