Werkwijze

1

Contact

Heb je een vraag of wil je informatie? Het eerste contact is altijd kosteloos en vrijblijvend. Klik op de onderstaande link om direct naar de contactpagina te gaan.

2

Intakegesprek

Intakegesprekken doe ik het liefst bij de mantelzorger thuis. Ik vind het prettig om je persoonlijk te ontmoeten en misschien kan ik dan ook even kennis te maken met de naaste waar je voor zorgt. Zo krijg ik een goed beeld van de situatie. Samen brengen we de knelpunten in kaart en bespreken we de zorgbehoefte. Als je liever niet thuis afspreekt kunnen we ook ergens een kop koffie gaan drinken, bijvoorbeeld in CulturA & Zo of we kunnen beeldbellen / digitaal afspreken. Net wat je prettig vindt.

3

Gesprekverslag

Door de zorgbehoefte en de bestaande zorgmomenten in kaart te brengen krijg ik inzicht in de situatie. Samen kijken we wat nodig is om alle taken op gebied van zorg, gezin, werk en sociaal leven op een gezonde manier te combineren. Na de intake krijg je een gespreksverslag met daarin informatie over mogelijke (praktische) oplossingen en maak ik een voorstel in de vorm van een Plan van Aanpak, maar de mantelzorger houdt de regie!

4

Vervolgacties

De mantelzorgmakelaar analyseert en informeert maar de mantelzorger houdt de regie. Het kan dus zijn dat jij straks zegt "bedankt voor het uitzoeken, nu weet ik waar ik moet zijn en hoe ik dat moet aanvragen". Dan houdt mijn taak op na het informeren en stuur ik de factuur voor intake, gespreksverslag, analyse zorgbehoefte en voorstel Plan van Aanpak. Maar ik kan ook tijdelijk regeltaken overnemen.